Yanas SanasDe impact van lading, indrukken, spanningen en stress op ons Leven.

blog impact lading spanningen

Hey allemaal, welkom bij onze eerste blog! Vandaag gaan we het hebben over iets dat ons allemaal raakt: de impact van emotionele lading, indrukken, spanningen en stress op ons dagelijks leven. Na jaren van grondig onderzoek en het coachen van meer dan 6000 individuen, hebben we vastgesteld dat deze factoren aanzienlijke gevolgen hebben voor zowel ons lichaam, onze geest als onze ziel.

Stel je voor dat we de hele dag door constant worden blootgesteld aan zowel positieve als negatieve ladingen, indrukken, spanningen en stress. Deze constante druk kan de vrije stroom van energie door ons lichaam verstoren, waardoor de communicatie tussen lichaam en geest wordt verstoord. Het kan zelfs zo zwaar worden dat we ons afsluiten van de buitenwereld.

Gelukkig hebben we bij Yanas-Sanas een volledig systeem ontwikkeld om je te helpen van deze lading af te komen en deze om te zetten in bruikbare energie. Met behulp van onze Yanas Sanas Equilibrio Reset-behandeling (ontstressmanagement), Coachingtechnieken, persoonlijke begeleiding en mp3-technieken die we via onze webshop aanbieden, kun je patronen doorbreken, opruimen en transformeren.

Laten we nu eens kijken naar de druk die we als mensen ervaren. Er zijn verschillende soorten indrukken die we moeten verwerken, wat vaak leidt tot het ervaren van spanningen en stress. Er ligt druk op allerlei aspecten van ons leven, en ieder van ons heeft zijn eigen draagkracht voor deze druk. Sommigen van ons zijn gevoeliger en kunnen minder druk verdragen, omdat ze doorgaans meer spanningen en stress produceren en absorberen, wat resulteert in een overvloed aan indrukken die onrust veroorzaken. Gelukkig hebben we bij Yanas Sanas verschillende mp3-technieken ontwikkeld om jezelf te ontladen en weer op te laden.

 

Wat draagt bij aan het ontstaan van druk, spanningen en stress?

Onze samenleving legt van nature al veel verwachtingen en eisen op aan mensen, wat op zichzelf al extra druk, spanningen en stress veroorzaakt. Denk aan de mensen die dagelijks achter een computer werken, kinderen die urenlang bezig zijn met hun iPods of sociale media, mensen die onbevredigende banen accepteren om financieel rond te komen, economische factoren zoals stijgende gasprijzen en woonkosten, en schulden hebben. Al deze factoren dragen bij aan het verhogen van de druk, spanningen en stress.

 

Ook binnen het gezinsleven ervaren we druk, spanningen en stress, vooral omdat ouders zich zorgen maken over hun kinderen, aandacht aan hen moeten besteden en financiële ondersteuning moeten bieden. Ook deze zorgen over de toekomst van hun kinderen leiden tot druk, spanningen en stress.

Laten we nu eens kijken naar positieve en negatieve stress. Hoewel ons denkvermogen onderscheid kan maken tussen positieve en negatieve druk, spanningen en stress bij het verwerken van verschillende indrukken, lijkt ons lichaam en bewustzijn geen onderscheid te maken en lijken ze alle stress op dezelfde manier te ervaren en op te slaan.

 

Wat leidt tot positieve stress?

  • Zelfs plezierige activiteiten, zoals een dagje met familie naar de Efteling, kunnen aan het einde van de dag druk, spanningen en stress veroorzaken. Het is eigenlijk normaal dat bij vrijwel alles wat we doen, druk, spanningen en stress ontstaan en zich opstapelen.

 

  • Mensen die een opwindende actiefilm bekijken, worden blootgesteld aan tal van indrukken. Een avondje naar de bioscoop is ontspannend en plezierig. Je zit daar met allemaal mensen om je heen en ontvangt de straling die loskomt van het scherm, wat ook leidt tot druk, spanningen en stress.

 

  • Bij een festival heerst een gezellige sfeer en genieten mensen van muziek, maar na enkele uren ervaren ze vaak veel druk, spanningen en stress, door de uitwisseling van energie met andere mensen en het overdragen van onverwerkte lading en emoties.

 

Wat leidt tot negatieve stress?

  • Conflicten en confrontaties met anderen.
  • Voor veel mensen is het moeilijk om simpelweg ‘NEE’ te zeggen, wat leidt tot onnodige verwachtingen en verplichtingen die hen onrustig en gespannen maken.
  • Mensen die te veel tegelijk willen doen.
  • Mensen die streven naar perfectie en hoge eisen aan zichzelf stellen.
  • Mensen die worden geconfronteerd met veranderingen in hun werk, relaties en woonplaats.
  • Gedragspatronen van mensen die extra stress veroorzaken:

Controle, dwang, schuld, angsten, verwachtingen, teleurstellingen, verdriet, zelfoordeel, obsessief perfectionisme, obsessieve analyse, obsessief negativisme.

 

Laten we eens kijken naar mensen die vatbaarder zijn voor stress. Mensen met een snelle stofwisseling hebben de neiging meer stress te ervaren. Mensen met een trage stofwisseling hebben doorgaans minder last van stress, omdat een snelle stofwisseling meer adrenaline en cortisol produceert, wat resulteert in een hogere mate van druk en stress.

 

Er zijn verschillende soorten stress types:

Het turbotype: Mensen die voortdurend hard werken en zeer productief zijn. Ze hebben de neiging zichzelf te overbelasten en steeds een tandje bij te zetten.

Het crashtype: Dit type kan goed multitasken, maar ze nemen vaak te veel hooi op hun vork, zonder te beseffen dat ze overbelast raken, waarna ze instorten.

Het hooggevoelige type: Deze mensen raken snel uit balans en vermijden stress liever. Ze piekeren vaak veel en ontwikkelen angsten die hun prestaties belemmeren en hebben minder weerbaarheid.

 

De voordelen om jezelf van lading en druk te ontkoppelen.

Het vermogen om jezelf te ontkoppelen van ladingen, indrukken, spanningen en stress kan aanzienlijke voordelen hebben voor je geestelijke en lichamelijke welzijn. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste voordelen:

Emotioneel evenwicht: Door jezelf te ontkoppelen van emotionele ladingen kun je emotioneel in balans blijven. Dit betekent dat je minder snel wordt meegesleept door negatieve emoties zoals boosheid, verdriet of angst, en beter in staat bent om rustig en helder te denken.

Beter concentratievermogen: Door jezelf te ontkoppelen van overmatige indrukken en gedachten, kun je je concentratievermogen vergroten en je aandacht en denkvermogen beter richten.

Verbeterde relaties: Emotioneel in balans zijn en stress en spanningen verminderen kan je helpen om beter met anderen om te gaan. Je hebt meer geduld, empathie en begrip voor anderen, wat kan leiden tot sterkere en gezondere relaties.

Meer levensplezier: Door jezelf te ontkoppelen van negatieve indrukken en spanningen kun je meer genieten van de positieve aspecten van het leven. Je zult je meer bewust zijn van het genieten en daardoor meer voldoening halen uit je dagelijkse ervaringen.

Betere slaapkwaliteit: Het vermogen om jezelf los te koppelen van lading, stress en zorgen kan leiden tot een verbeterde slaapkwaliteit. Je zult minder piekeren en makkelijker in slaap vallen, wat bijdraagt aan een goede nachtrust.

Verhoogde creativiteit: Emotioneel in balans zijn en de geest vrijmaken van overmatige indrukken kan leiden tot een verhoogde creativiteit en innovatief denken.

Betere communicatie: Het vermogen om rustig en duidelijk te denken, zelfs onder druk, kan bijdragen aan effectievere communicatie met anderen.”

Dat zijn dus enkele van de fantastische voordelen die je kunt ervaren wanneer je jezelf ontkoppelt van de ladingen, indrukken, spanningen en stress. Het is een belangrijk aspect van zelfzorg en welzijn dat we allemaal kunnen nastreven. Bij Yanas Sanas, de nieuwe psychologie en kennis van de Psychomatrix, kijken we ernaar uit om jou verder te helpen.